MENU

ENGAGEMENT
ZIT IN ONS DNA

cultuur

THEC is van oorsprong een opleidingsinstituut, maar analyse en executie spelen een steeds grotere rol. Opleiden, mensen beter maken, het zit in ons DNA verankerd. Advisering, organisaties beter maken, is een organisch ontstaan vervolg hierop. THEC is in particuliere handen. Er zijn geen aandeelhouders die slechts oog hebben voor het financiële rendement. Ook daarin verschillen we van anderen en kunnen we doen waar we zelf in geloven! 


 THEC is een eigenzinnige club. Verwacht van ons geen strakke pakken en kokerrokken. We zijn gedreven, op het fanatieke af. De uurtje-factuurtje mentaliteit past ons niet. We hebben een no-nonsense stijl en zijn zeer betrokken. Betrokken bij onze klanten en bij onze eigen mensen.

werkwijze

Iedere opdracht wordt aangenomen door een aan THEC verbonden senior executive, die expert is in de betreffende materie. Hij of zij begeleidt het proces, is eindverantwoordelijk en de gesprekspartner van de klant. De executives kiezen voor de opdracht enkele TU’ers uit, die op hun beurt hun eigen team samenstellen van WO- en HBO-IT’ers voor de benodigde slagkracht. Omdat de TU’ers regelmatig colleges verzorgen bij HBO-instellingen, kennen ze de HBO’ers persoonlijk. Het THEC backoffice zorgt ervoor dat alles gestructureerd en geruisloos verloopt.

TEAm

Vrienden kies je, familie krijg je. Dat doen wij anders: de THEC-familie is uiterst zorgvuldig geselecteerd. Gespreide bedjes, daar doen wij niet aan. Het enige dat telt is talent, gedrevenheid en leervermogen, kortom learning agility.

Onze clan bestaat uit een mix van topprofessionals met een bewezen trackrecord, high potentials, voornamelijk van de TU Delft en een degelijk backoffice. De TU’ers stellen hun eigen team samen met IT’ers op TU-, WO-, of HBO-niveau.

De Delftenaren vormen de ruggengraat van THEC. Ze zijn jong, veelal op elkaar gericht, puur en a-commercieel. Het zijn probleemoplossers pur sang. Daar leven ze voor. Nerd is voor hen geen scheldwoord, maar een geuzennaam. We begeleiden ze intensief en staan voor ze klaar.

opstelling team

Senior executives

De senior executives die aan THEC zijn verbonden zijn topprofessionals in hun vakgebied. Ze begeleiden het gehele proces, zijn verantwoordelijk voor het eindresultaat en de gesprekspartner van de klant.

Projectmanagement en backoffice

Het backoffice is verantwoordelijk voor het projectmanagement en biedt ondersteuning bij de selectie van de teams en leidt op de achtergrond - en soms op de voorgrond - alles in goede banen.

Engineers

De jonge high potentials van TU Delft, voornamelijk uit de studierichtingen Technische Informatica en Toegepaste Wis- en Natuurkunde, worden gekozen vanwege hun bijzondere talenten en skills. Ze hebben een bovengemiddeld hoog IQ (top 2%), maar excelleren vooral in adaptievermogen.

‘Kennis is macht’ is achterhaald, vooral in de informatietechnologie. Kennis is een goed fundament, maar is tegenwoordig altijd en overal beschikbaar. Adaptievermogen bepaalt de werkelijke waarde van de kennis en gaat een stap verder: snel leren, toepassen, ontleren - snel leren, toepassen, ontleren. Mentaal aanpassingsvermogen, open staan en creatief denken, dat maakt het grote verschil en dat maakt onze engineers zo goed.

Met specifieke trainingen in onder andere adviesvaardigheden, onderhandelen en financiële rekenkunde versterken wij de basis van onze high potentials.