DATA ADVISORY  

De meeste organisaties hebben een complex systeemlandschap met soms decennia-oude legacy systemen opgebouwd waardoor het tijdrovend is om (near) real time inzicht te verkrijgen in de financiële en operationele performance performance van de organisatie. 

Met name Finance voelt de gevolgen van de ontwikkelingen binnen data-analytics. Er is meer ongestructureerde business data beschikbaar die gecombineerd moet worden met financiële data. Dankzij data-analytics kun je álle data koppelen, waardoor je uitzonderingen veel sneller in beeld hebt. Van ‘wat gebeurde er’ en ‘waarom gebeurde dit’ gaan we steeds meer naar ‘wat gaat er gebeuren’ en ‘welke actie moeten we nemen en wie gaat dit doen’. De mogelijkheden voor Finance om zo waarde toe te voegen aan de business zijn enorm.       

HOE WIJ U KUNNEN HELPEN

DUE DILIGENCE VAN DIGITALISERINGSPROJECTEN

THEC kan digitaliseringsprojecten doorlichten op technisch, financieel en kwalitatief (personeel) gebied. Doet u de juiste projecten (met de juiste waarde), op de juiste manier (denk aan administratieve vastlegging) met de juiste mensen (klopt de samenstelling van het team)? Door onze kennis en ervaring van Finance, Data en IT kunnen wij snel uw projectenportfolio doorlichten en adviseren waar nog verbetering kan worden behaald. Daar waar nodig kunnen we met onze consultants bijspringen om de nodige veranderingen door te voeren. 

DATAKWALITEIT

Alles staat met een stevig fundament. De kwaliteit en betrouwbaarheid van data is essentieel voor een Analytics Dream Team om succesvol te kunnen zijn. THEC kan organisaties helpen bij de beoordeling van hun datakwaliteit en bij het opzetten van een robuust data governance model, het geheel van (overleg)structuren, processen en afspraken die ervoor zorgen dat data betrouwbaar, beschikbaar en consistent zijn. 

INSIGHTS CREATION    

Op het raakvlak van Finance & Data kan THEC vanuit haar expertise op Finance, Data & IT, de analytics translator rol oppakken voor organisaties. Dit betekent dat wij diverse projecten kunnen definiëren, coördineren en implementeren zodat data “vertaald” wordt naar een dashboard met duidelijke actionable insights, zodat het management de juiste actie op het juiste moment uitvoert. Indien nodig kunnen wij ook de uitvoer van de projecten tot onze rekening nemen.

SAMENSTELLEN ANALYTICS DREAM TEAM

Hoe stel je het analytics dream team samen? THEC biedt ondersteuning aan klanten om een eigen Data Dream Team samen te stellen. Dat doen wij door het niveau van het bestaande personeel op kennis en kunde door te lichten en verbeterpunten aan te dragen. Daarnaast kunnen we werven, selecteren, begeleiden en opleiden van de benodigde “dream team” rollen. Dit doen wij volgens onze Responsible Sourcing & Retainment propositie. Als laatste is er de mogelijkheid om je bestaande team naar “dream team” niveau te brengen door middel van (maatwerk) opleidingen

THEC DATA DREAM TEAM

onze werkwijze  

THEC combineert top professionals met high potentials. Wij zijn in staat om complexe technologische vraagstukken te ontrafelen en terug te brengen naar de essentie. Daaruit volgen concrete adviezen met harde financiële parameters. Dat leidt tot een succesvolle digitale transformatie.

Iedere opdracht wordt aangenomen door een aan THEC verbonden senior executive (director), die expert is in de betreffende materie. Hij of zij begeleidt het proces, is eindverantwoordelijk en de gesprekspartner van de klant. De executives kiezen voor de opdracht een teamlead (met name van de TU Delft) uit , die op hun beurt hun eigen team (workforce) samenstellen van WO- en HBO-IT’ers voor de benodigde slagkracht.

Onze workforce bestaat uit HBO en WO IT studenten. THEC heeft diverse minoren in werk-leer programma’s en studenten die bij THEC afstuderen. Daarnaast geven de TU’ers regelmatig colleges bij HBO-instellingen en kennen ze de HBO’ers die worden ingezet op projecten persoonlijk. Bij elkaar hebben wij een aanzienlijke workforce (in aantal en in denkkracht) waar wij onze projecten mee sourcen.